Advent a Várkert Bazárban - Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Advent a Várkert Bazárban - Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/11/23 15:45

Advent a Várkert Bazárban - Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara ... 1.Advent a Várkert Bazárban
Köszöntőt mondott Dr. Puskás Imre, kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár 2016. november 23-án a Várkert Bazár, Cukrászdában. Az idei adventi programsorozatot és kulturális kínálatot bemutatták Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója, Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója, Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója, Ígyártó Gabriella. Ügyvezető igazgató, Népművészeti Egyesületek Szövetsége, Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food egyesület elnöke, Kóbor János, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas énekes. Közreműködött a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara és táncosai. Az esemény háziasszonya Ugron Zsolna volt.
A tavaly első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett, óriási népszerűségnek örvendő adventi programsorozatot idén nagyobb léptékű formában, a Várkert Bazárban és az előtte található Ybl Miklós téren rendezik meg. A november 26. és december 23. közötti időszakban számos program várja a látogatókat.
Az adventi vasárnapokon délután három és hét óra között varázslatos téli gyermekvilág elevenedik meg a Várkert Bazár Multifunkcionális termében és az az előtti aulában: a gyerekek karácsonyi lámpást, mécsest, gömbdíszt, füzért és apró ajándékokat készíthetnek, de ugyanitt mézeskalács díszítéssel és szaloncukor készítéssel is várják őket. A legkisebbek Környei Alice interaktív gyermekjátszójában kapcsolódhatnak ki, de lesznek interaktív gyermekelőadások, koncertek és táncos programok is.
Az adventi vasárnapokat minden alkalommal egy-egy kiváló produkcióval zárják. December 4-én a Nemzeti Táncszínház művészeinek ünnepi táncelőadását tekinthetjük meg. December 11-én Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar adnak adventi koncertet, advent utolsó vasárnapján, december 18-án pedig az Omega együttes karácsonyi koncertjét hallgathatjuk meg, melyen a legnépszerűbb slágerek mellett ünnepi dalok is felcsendülnek.
Ünnepi gyertyagyújtással is várjuk látogatóinkat, minden adventi vasárnap népszerű írókat, előadókat hívunk, hogy ünnepi gondolataikat megosszák a látogatókkal és meggyújtsák a Hello Wood által készített adventi koszorú gyertyáit. Az épületegyüttes előtt az idei évben is megcsodálhatjuk majd a Hello Wood által készített, közel 7 méteres adventi gyertya installációt, mely, bízunk benne, idén is hírét viszi nemcsak a csodaszép Várkert Bazárnak, hanem a magyar kreativitásnak is.
Az idei adventi programsorozat különlegessége a Várkert Bazár előtti egyedülálló karácsonyi vásár: a Hello Wood egyedi faházaiból felépített mini városban a Népművészeti Egyesületek Szövetségének szervezésében hazánk képző- és iparművészei kínálják termékeiket.
A vásárról természetesen a gasztronómiai ínyencségek sem hiányozhatnak, a látogató a Magyar Street Food Egyesület tagjaiból álló csapat látványkonyhának kínálatából válogathatnak, az ínycsiklandó fogásokat pedig a vásár közepén felépített melegedő sátorban, csodálatos panoráma mellett fogyaszthatják el. Emellett óriás képernyőn tekinthetik meg Budapest egyéb látványosságait, programajánlóit, hogy az itt eltöltött napok valóban felejthetetlenek legyenek.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031