62. Kormányinfo Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő - 2016. szeptember 15.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:62. Kormányinfo Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő - 2016. szeptember 15.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/09/15 19:15

62. Kormányinfo Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő - 2016. szeptember 15.62. Kormányinfó – Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő - 2016. szeptember 15.
Az unió maradjon a nemzetek Európája - ezt fogja képviselni Orbán Viktor, magyar miniszterelnök a visegrádi országokkal együtt a pénteki, pozsonyi uniós csúcstalálkozón - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter 2016. szeptember 15-án.
Kezdeményezni fogják azt is, hogy a hatáskörén túlterjeszkedő Európai Bizottság térjen vissza végrehajtó funkciójához. A V4-ek szerint a döntéseket az Európai Tanácsnak kell meghoznia. A megbomlott egyensúlyt vissza kell állítani, meg kell törni az Európai Bizottság túlterjeszkedését. Az EB nem folytathat olyan önálló politikát, amely ellentétes a tagállamok érdekeivel, mint például a bevándorlók kötelező betelepítése.
A Brexit utáni közösségről tárgyaló uniós találkozón a közép-európai térség országai a legfontosabb feladata a bolgár határvédelem támogatása, mivel Európa jövője most a bolgár-török határon dől el.
A térség országai hangsúlyosan szólnak majd a közép-európai együttműködésről, és közös piacuk megerősítéséről, az uniós hadsereg szükségességéről és a Frontex megerősítéséről. Foglalkozni kell Európa biztonságával, mivel egy atomhatalom kilépésével az unió veszíthet globális jelentőségéből. Egységesen kiállnak a V4-ek az európai költségvetési szigor és a közös támogatáspolitika érvényesítése mellett is. A magyar kormány kiemelt érdeke, hogy védje a Brexit után a Nagy-Britanniában élő magyar vendégmunkások érdekeit.
A miniszter szerint az Európai Unió soha nem fogja teljes egészében fedezni az illegális bevándorlók letelepítését, ezért az októberi referendum sikertelensége esetén a magyar állampolgároknak is anyagi áldozatot kellene vállalniuk. A betelepítésben érintett önkormányzatoknak több embert kellene támogatnia, így a segélyezés fejenkénti összege is csökkenne. A betelepítettek minden uniós tagországban egyforma mértékű szociális támogatást kapnának, ami négyszer, ötször annyi, mint amennyit cigány honfitársainknak tudunk biztosítani szociális támogatásként. Tehát, ha valaki bevándorló annak adni kell 300 eurót, ha valaki roma, az kap 30 eurót.
A magyar kormány ezért továbbra is azt kéri minden magyar állampolgártól, hogy vegyen részt az október 2-i népszavazáson és támogassa a kormány törekvéseit az ország védelme érdekében.
A voksolás tétje, hogy a magyarok akarnak-e muszlim bevándorlókat Magyarországon, vagy sem. Angela Merkel német kancellár a közelmúltban élesen bírálta azokat az országokat, amelyek elzárkóznak a muszlim illegális bevándorlók befogadásától, a magyar kormány szerint azonban erről csak a választók dönthetnek.
Egyes becslések szerint összesen 2 millió illegális bevándorló vár szétosztásra az unióban, így Magyarországra mintegy 130 ezer embert telepíthetnek. A miniszter megismételte, a migrációs krízisben ott kell segíteni, ahol a baj van, ezért kell például a magyar kormánynak Szíriában kórházat építeni. A segítés kötelességéből nem következik beláthatatlan társadalmi folyamatok elindítása.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930