Zenélő Budapest - Götz Nándor ... 14.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Zenélő Budapest - Götz Nándor ... 14.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/05/27 07:45

Zenélő Budapest - Götz Nándor ... 14.Zenélő Budapest – ingyenes minikoncert-sorozat tíz budapesti helyszínen. Götz Nándor zenei vezető, klarinétművész arról szólt, hogy ezek a koncertek kamarazenei műsorok, minden helyszínen három-négy muzsikus játszik. A Vajdahunyadvár udvarán erdélyi népzene hallható délelőttönként, péntektől vasárnapig. A Magyarság Házánál fafúvósok és egy operaénekes lép fel vasárnaptól keddig délutánonként, a Várkert Bazár neoreneszánsz udvarán szaxofon együttes múltidéző dallamai szólalnak meg vasárnap délutánonként, lesznek huszárruhás rézfúvósok akik péntektől vasárnap délutánonként muzsikálnak.
A Bazilikánál a harangjáték mellett fuvolaművész játszik vasárnaptól keddig délutánonként, a korábban említett tereken kürtök és fuvolák vetélkedése hallható minden hétfőn és pénteken. A Műcsarnoknál klasszikusok, így mások mellett Muszorgszkij és Ravel művei dzsessz hangszerelésben szólalnak meg, a Margitszigeten a női vonósnégyes és egy klarinétművész játszik péntektől vasárnapig délutánonként.
A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Zenélő Budapest nyári szabadtéri koncertsorozat sajtótájékoztatóját sajtótájékoztató keretében mutatta be 2016. május 26-án, a Műcsarnokban.
Köszöntőt mondtak: Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán területért felelős főpolgármester-helyettes és Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott.
A Zenélő Budapest sorozatról részletes tájékoztatót adott Bán Teodóra ügyvezetőtől, aki a program szervezője és kivitelezője, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ. Szegő György, a Műcsarnok ügyvezető igazgatója, a koncerthelyszínek képviseletében szólt.
Götz Béla és Götz Nándor a koncertsorozat ötlet- és szakmai gazdái az idei programról számoltak be. Fővédnök: Tarlós István főpolgármester. Lesz erkélykoncert, huszárruhás rézfúvósok, múltidéző szaxofonzenekar, harangjáték, korhű jelmezes vonósnégyes …
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031