Menekülés az életükVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Menekülés az életük
Forrás: RTL Klub, 2016/02/08 20:00

Menekülés az életükKét nagyon bátor nő vállalta, hogy beszél sorsáról. Arról, hogyan sodródott az élet sötét oldalára és hogyan menekült meg onnan. Hogy úgy élhessenek a gyerekeikkel, ahogy bármelyikünk. Félelem nélkül. Ez a két nő, nevezzük őket Majának és Zitának most is védelem alatt áll.
Emberkereskedelem, prostitúció. Félelmetes, fájdalmas, ijesztő. Ezek a szavak jutottak a lányok eszébe, amikor riporterünk beszélgetett velük. Maja 21 évesen gyermeke apja miatt menekült el, Zita pedig 30 évesen, 5 gyermekével egykori fogvatartói elől bujkál. Most egy úgynevezett védett házban próbálnak új életet kezdeni, elrejtve valahol Magyarországon. A védett ház intézménye összetett feladatot lát el több helyen az országban. Egy bizonyos időt töltenek itt a lányok, megpróbálják őket reintegrálni a társadalomba, ha majd biztonságban elhagyhatják az intézményt. Egy koordinátor segíti az itteni életüket, tanulás, foglalkoztatás és a lélek kérdéseiben. Igazából olyan, mint egy jó szülő, aki eddig hiányzott az életükből.



Most mind a két nő autóvezetői tanfolyamra jár, és mellette érettségire készül vagy szakmát tanul. Fiatalon már annyi mindent átéltek, rosszat, hogy megfeledkeztek az álmaikról. Az újrakezdésben az az igazán nehéz, hogy szinte lehetetlen szociális bérlakáshoz, albérlethez jutni. Szeretet, elfogadás, erre vágynak mindketten. Egyszerűen csak boldogságban élni azokkal, akiket nekik kell megvédeni, a gyerekeiket.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930